igra
Blog

VAŽNOST RODITELJA U IGRI

Roditelji su vrlo važni u dječjoj igri. Sudjelovanje roditelja u dječjoj igri ima mnoge prednosti za djecu, uključujući:

  1. Razvijanje bliskosti i povjerenja: Kada roditelji sudjeluju u dječjoj igri, to može pomoći u razvijanju bliskosti i povjerenja između roditelja i djeteta. Dijete osjeća da je roditelj zainteresiran za ono što se događa u njegovom životu i da ga podržava u njegovim aktivnostima.
  2. Poticanje kreativnosti i mašte: Roditelji mogu pomoći djeci da razviju svoju kreativnost i maštu kroz sudjelovanje u igri. Kada roditelj sudjeluje u igri s djetetom, mogu postaviti izazove i postaviti pitanja koja će djeca potaknuti na kreativnost i maštu.
  3. Učenje novih vještina: Kada roditelji sudjeluju u dječjoj igri, mogu pomoći djeci da nauče nove vještine i koncepte. Na primjer, roditelj može objasniti djetetu kako se igra neka igra ili pomoći djetetu da riješi problem u igri.
  4. Poticanje fizičke aktivnosti: Sudjelovanje roditelja u dječjoj igri također može potaknuti fizičku aktivnost kod djece. To može pomoći u razvoju motoričkih vještina kod djece i poboljšati njihovo zdravlje i dobrobit.
  5. Poboljšanje društvenih vještina: Kada roditelj sudjeluje u dječjoj igri, to može pomoći djetetu da razvije svoje društvene vještine, kao što su dijeljenje, suradnja i rješavanje problema. Kroz igru s roditeljima, djeca mogu naučiti kako se ponašati u različitim situacijama i kako komunicirati s drugim ljudima.

Sudjelovanje roditelja u dječjoj igri može biti vrlo važno za dječji razvoj i dobrobit. Zato, igrajte se sa svojim klicima!