Opći uvjeti poslovanja

Informacije o trgovačkom društvu:

Klinci.hr je internet trgovina tvrtke:

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu
VL.NATALIJA BORČIĆ
Škalinova ulica 20, ZAGREB
E-mail: info@klinci.hr

Klinci.hr kontakti:

Info telefon: 095 399 7033

E-mail za internet kupce: info@klinci.hr

Opće odredbe

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni klinci.hr, na World Wide Web mreži – Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice klinci.hr. Korištenjem Internetske stranice krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice klinci.hr u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu te prihvaća da NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen. Korištenjem ovih Internetskih stranica krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu poručuje krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem ovih Uvjeta potvrđujete da ste stariji od 18 godina života i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti te da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.

Uz prethodno navedene uvjete, NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu, neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne, a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu mogu nadzirati komunikacije krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu, od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja krajnjeg korisnika koje NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane krajnjeg korisnika.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu, distributer je (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i krajnji korisnici. NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na klinci.hr internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu. Ni pod kojim uvjetima NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem klinci.hr Internet stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem klinci.hr Internet stranice.

U daljnjem tekstu Općih uvjeta, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina krajnji korisnik bit će korišten termin kupac u situaciji kada je između krajnjeg korisnika i NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu sklopljen Ugovor o kupoprodaji.

Načini plaćanja

Klinci.hr vam omogućuje kupovinu i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini na sljedeće načine:

Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem): Plaćanje pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe platite dostavljaču prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši u gotovini ili kreditnom karticom. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku u vrijeme dostave, zbog odsutnosti, dostavljač ostavlja obavijest o dospijeću pošiljke.

Plaćanje internet bankarstvom: Na vašu e-mail adresu navedenu kod narudžbe, šalje se predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe. Uplatu nakon toga možete izvršiti korištenjem vašeg internet bankarstva ili uplatom u poslovnici banke, poštanskom uredu, na Fini i sl. Nakon vidljive uplate u našem računovodstvu šaljemo naručene artikle na vašu adresu.

* ovi načini plaćanja vrijede isključivo za kupovinu putem web trgovine

Sve cijene proizvoda su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u eurima te je u istima sadržan pripadajući PDV. Proces upisivanja cijene na Internet stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, budući se ne radi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, dnevne ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode…

Izjava o privatnosti

Klinci.hr NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu se obavezuju pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu.(u daljnjem tekstu NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu) kao pružatelj usluga Internetske stranice klinci.hr pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca, a posebno Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR). U daljnjem tekstu će biti opisano kako voditelj obrade NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu obrađuje osobne podatke.

Molimo sve Kupce Internet stranice klinci.hr, ali i primatelje obavijesti o proizvodima i akcijama (u daljnjem tekstu Pretplatnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, koja su vaša prava vezana za pristup osobnim podacima, njihov ispravak i brisanje te koje je vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Pretplatnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@klinci.hr

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom Pretplatnika na primanje obavijesti o proizvodima i akcijama klinci.hr, Kupac odnosno Pretplatnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

S kojim primateljima NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu dijeli osobne podatke?

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Pretplatnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točci i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen. Na sljedećim stranicama možete pročitati više o pravilima privatnosti koja se odnose na dostavljačke službe koje vrše uslugu distribuciju robe za Kupce:

GLS(General Logistics Systems Croatia d.o.o.) pravila privatnosti

Pružateljem usluge za slanje newsletter kampanji. Osobni podaci će se podijeliti sa sustavom za slanje newsletter kampanji samo ako kupac označi da želi primati obavijesti o ponudama, akcijama i promotivnim materijalima. Za slanje newsletter kampanji koristimo sustav Mailchimp, a ovo su njihova Pravila privatnosti.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu putem Internet stranice klinci.hr?

Prilikom registracije osobe za Kupca klinci.hr Internet stranice NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa, poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj i lozinka.

Kupac također potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka kad označi da se slaže s Uvjetima poslovanja. Prilikom registracije moguće je pretplatiti se na obavijesti klinci.hr Internet stranice, te će se ti podaci proslijediti u vanjski sustav za slanje obavijesti. Pretplata na obavijesti nije obavezna te ovisi osobi koja se registrira.

Osim ovih podataka prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu klinci.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Pretplatnika. Ako Kupac odnosno Pretplatnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu preporučuje Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice klinci.hr. Preporučujemo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U koju svrhu NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu prikuplja i obrađuje osobne podatke?

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice klinci.hr u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici klinci.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualna te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu prikuplja i obrađuje osobne podatke Pretplatnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti klinci.hr Internetsku stranicu.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici klinci.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Pretplatnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici kinci.hr te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@klinci.hr ili odjavom s liste pretplatnike klikom na poveznicu za odjavu koja je dostupna u svakoj obavijesti koja se šalje pretplatniku.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu ne prikuplja osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu koristi osobne podatke koji se nalaze unutar HT PayWay sustava zbog naplate i provjere narudžbi koje su plaćene karticom. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane HT Pay Way na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu pohranjuje osobne podatke Kupaca i Pretplatnika Internet stranice klinci.hr do trenutka kad ih kupac želi izbrisati. Internet stranica klinci.hr omogućuje ispis i brisanje podataka koje posjeduje o nekom kupcu, osim ako postoji zakonska prepreka. U tom slučaju kupac će biti obaviješten o zakonskim preprekama zbog kojih nije moguće obrisati podatke.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac i Pretplatnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na Profil gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu.
Kupac i Pretplatnik mogu zatražiti i dobiti od NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@klinci.hr.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Pretplatnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti putem internet stranice klinci.hr ili zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@klinci.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od klinci.hr putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@klinci.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@klinci.hr Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Pretplatnika i NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu odvija sigurnim protokolom. Zaštitu NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice klinci.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na klinci.hr Internet stranici. Zato poziva Kupce i Pretplatnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti. Ako se Kupac ili Pretplatnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Pretplatnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu klinci.hr

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici klinci.hr.

Nastavak uporabe Internetske stranice klinci.hr od strane Kupca i Pretplatnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Pretplatnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na klinci.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica klinci.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.
Trajni kolačići (Persistent cookies) – Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Klinci.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete klinci.hr.
Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.
Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).Ovi kolačići nisu postavljeni od strane klinci.hr, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ako odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na klinci.hr Internet stranici.
Uvjeti dostave i isporuke

Dostava: Dostava naručene robe odnosno paketa vrši se do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta odnosno dostave. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju robe, odnosno izvršenoj dostavi.

Rok dostave: Dostavna služba izvršit će dostavu u roku od 2 do 4 radna dana (najkasnije 14 radnih dana) od preuzimanja robe u skladištu, osim u slučaju vikenda ili praznika, kada se dostava pomiče na sljedeći radni dan. Izuzetak su artikli koje trenutno nemamo na lageru, ali o dužim čekanjima kupci su obaviješteni. Duže vrijeme dostave vrijedi za otoke gdje se dostava vrši prema rasporedu dostavne službe. Detalje za vrijeme dostave na otoke možete vidjeti na službenim stranicama dostavljača. Na vaš zahtjev u narudžbi, šaljemo vam kod za praćenje, kako bi u svakom trenutku mogli provjeriti status vaše pošiljke na službenim stranicama dostavljača.

Cijena dostave: Za dostavu naručene robe naplaćuje se osnovni iznos dostave u iznosu od 4,65 eura. U cijenu dostave obračunat je PDV.

Dodaci na osnovni iznos dostave:

* Zbog udaljenosti mjesta dostave (sva mjesta poslije Neuma i neka otočna mjesta) naplaćuje se viša dostava. Svaki kupac prilikom dodavanja u košaricu ili upisivanjem poštanskog broja u realnom vremenu vidi dodatne iznose dostave.

Dostava je unutar 2 – 4 radna dana (najkasnije 14 radnih dana). GLS ne dostavlja pakete subotom i nedjeljom. Prvi radni dan je dan nakon kreiranja narudžbe.

Pakiranje: Klinci.hr obavezuje se slati nove, neoštećene i tvornički upakirane proizvode. Kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati. Kupac ima pravo odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja ili ako je kutija otvorena i nije zatvorena sa originalnom trakom.

Trajanje i uvjeti raskida ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na stranici klinci.hr.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju (pisani obrazac, mail..).

Svi internetski trgovci i trgovci na malo u EU-u, na Islandu, u Lihtenštajnu ili u Norveškoj obvezni su osigurati lako dostupnu poveznicu s platformom za internetsko rješavanje sporova i adresu e-pošte za platformu za internetsko rješavanje sporova za kontakt s vama (članak 14. Uredbe (EU) br. 524/2013 ).

Platforma za internetsko rješavanje sporova ec.europa.eu/consumers/odr.

Europska platforma za rješavanje sporova: (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR)

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, prijedlog za mirenje Centru za mirenje ili Europskoj komisiji putem obrasca za online rješavanje sporova. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan Sud u Zagebu.

Ostavite svoje kontakte i kontakt e mail adresu za internetsko rješavanje sporova.

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora ukoliko zaprimi oštećenu robu nastalu prilikom transporta. U slučaju skrivenih nedostataka, koji nisu bili vidljivi prilikom preuzimanja, primjenjuje se odredba Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, članka: 400.- 430.). Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku 14 dana od primitka proizvoda, slanjem popunjenog obrasca o jednostranom raskidu ugovora kojeg svaki kupac dobiva prilikom kreiranja narudžbe na svoj mail ili, ako nema mail, u pisanom obliku uz paket koji dobi na kućnu adresu.

Ukoliko je kupcu dostavljen pogrešan proizvod zbog pogreške kod isporuke robe, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrata robe o čemu šalje obrazac na e-mail info@klinci.hr, a nakon zaprimanja mail-a djelatnik Klinci.hr-a će kontaktirati kupca.

Za sva informacije u vezi povrata proizvoda kontaktirajte nas na e-mail: info@klinci.hr ili na mobitel 095 399 7033.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

Ukoliko artikl nema nikakvog oštećenja, a kupac ga ipak iz želi vratiti jer mu se ne sviđa ili mu ne odgovara, kupcu se vraća cijeli iznos artikla umanjen samo za iznos dostave. Također, povrat artikla prema našem skladištu kupac organizira o svom trošku ili uz pomoć naše dostavne službe, ali se onda iznos koji se vraća kupcu smanjuje za dodatnih 4,65 Eura.

Ukoliko kupac vraća paket koji nije imao nikakava oštećenja ili greške, a platio je kreditnom karticom, kupcu se iznos koji se vraća umanjuje za proviziju banke od kupčeve kartice.

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je prvo poslati popunjeni obrazac za jednostrani raskid ugovora (info@klinci.hr) te neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen. Ukoliko kupac vrati artikl sa oštećenom ambalažom ili oštećeni artikl, odjel reklamacije ocijenit će vraćeni proizvod i njegovu trenutnu vrijednost te ćemo taj iznos vratiti kupcu.

Kupac se prilikom zaključivanja narudžbe obvezuje da će preuzeti naručeni paket, a u slučaju nepreuzimanja naručenog paketa (te će paket biti vraćen u naše skladište), prihvaća da će naknadno podmiriti troškove dostave u iznosu od 4,65 Eura. Ukoliko su paket i artikli koje je kupac naručio potpuno neoštećeni, a kupac ga ipak želi vratiti, kupac je dužan dostaviti svoj broj računa u banci na info@klinci.hr, na taj broj mu se uplaćuju novci umanjeni za dostavu. Ovo ne vrijedi u slučaju da je dostavljač kriv za neuspjelu dostavu ili naručeni artikli imaju bilo kakvo oštećenje ili grešku.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
Slijedom toga Klinci.hr preporučuje svojim kupcima:

-dobro pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici Klinci.hr prilikom izbora proizvoda,

– ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Klinci.hr, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom,

– ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja,

– pregledajte proizvod, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite Klinci.hr i vratite proizvod bez da ste ga koristili,

– ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, pažljivo pregledajte posuđe) i ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Sve pritužbe kupaca (reklamacije, povrati, zamjene …) rješavamo putem maila info@klinci.hr. Ukoliko artikl ima bilo kakav nedostatak, lom ili tvorničku grešku svaki kupac je dužan poslati na navedeni mail slike artikala i pakiranja nakon čega će naša služba za reklamacije u najkraćem roku riješiti reklamaciju (obično 2 – 4 radnih dana – najkasnije 14 radnih dana nakon zaprimljene reklamacije).

Kupac je dužan putem maila info@klinci.hr ostaviti svoj IBAN, nakon što nam se vrati artikl u naše skladište u roku 2 – 5 dana (najkasnije 14 radnih dana) vraćamo iznos novca dogovoren putem navedenog maila.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena),

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Dio Zakona o zaštiti potrošača vezan uz sklapanje ugovora na daljinu izvan poslovnih prostorija vezan je uz članak: 57.-79.

Također, kupac može informacije o svojim pravima i odgovornostima pronaći putem Pravilnika o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija (NN, 72/14)

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefona 095 399 7033 ili putem maila info@klinci.hr. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime.

NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju da kupac izvrši plaćanje kreditnom karticom na rate, a želi povrat uplaćenog iznosa, vraćamo novac uplatom na račun umanjen za proviziju koju je određena banka naplatila.

Općeniti uvjeti poslovanja

Svi proizvodi ponuđeni na našoj internet stranici naručuju se putem formulara u elektronskom obliku. Nakon zaključivanja narudžbe kupac može odabrati jedan od gore navedena načina plaćanja. Sve istaknute cijene uz proizvode su maloprodajne cijene sa uključenim PDV-om.

Ukoliko se na stranici greškom sustava ili ljudskom pogreškom pojavi kriva cijena artikla i kupac naruči takav artikl, klinci.hr zadržava pravo da ne pošalje artikl kupcu po krivoj cijeni, već po redovnoj cijeni u tom trenutku. Kupac će o tome biti pravodobno obaviješteni. Ukoliko kupac zaprimi takav artikl po krivoj cijeni klinci.hr će kontaktirati kupca oko povrat novca.

Nakon potvrde o uplati naručeni proizvodi šalju se kupcu na željenu adresu sa dostavnom službom. Svi prikupljeni podaci od kupca koriste se isključivo u svrhu što kvalitetnije i brže usluge isporuke naručene robe ili obavještavanja kupaca o novostima u našoj internet trgovini ili promjenama u načinu poslovanja. Klinci.hr pokušava sa istaknutim slikama u internet trgovini što točnije prikazati ponuđene proizvode, a nazivom i opisima što točnije opisati proizvode i njihove karakteristike.

Klinci.hr je internetska trgovina koja posluje u sklopu NB-NET, obrt za proizvodnju i trgovinu , jednog od uvoznika igračaka i ostalih proizvoda što garantira sigurnu kupovinu po najboljim cijenama, a odlična logistika brzu isporuku proizvoda i brigu za svakog kupca. Za sve informacije i pitanja vezana uz internet trgovinu obratite nam se na e-mail: info@klinci.hr ili na telefon 095 399 7033

Prodavatelj zadržava pravo izmijeniti ove Opće uvjete bez prethodne najave. Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja Internet stranice, te posebno usluge Internet trgovine provjeriti važeće Opće uvjete. Za online kupovinu važeći su Opći uvjeti na snazi u trenutku narudžbe proizvoda