aaaa
Blog

Mame i tate – igrajte se!

Svi smo mi djeca u duši. Bez obzira na to koliko godina imamo, postoji nešto neodoljivo privlačno u igri s igračkama. Možda se radi o osjećaju nostalgije koji nas vraća u vrijeme bezbrižnosti i čiste radosti, ili jednostavno o činjenici da igra s igračkama može imati ogroman utjecaj na naš razvoj i rast.
Kada smo djeca, igra s igračkama nam omogućava da istražujemo svijet oko sebe i razvijamo svoje sposobnosti. Kroz igru s puzzlama, kockicama, figurama i drugim igračkama, učimo osnovne koncepte matematike, razvijamo motoričke sposobnosti i kreativnost. Kroz igru s lutkama, razvijamo empatiju i socijalne vještine.
Igra s igračkama također ima moć da nas tješi i smiruje u teškim vremenima. Kada se osjećamo tužno ili prestrašeno, možemo se okrenuti svojim omiljenim igračkama i naći utjehu u njihovoj poznatoj prisutnosti. Igra s igračkama može biti jednostavan i učinkovit način da se nosimo s emocionalnim izazovima u životu.
Igra s igračkama također nam pomaže da ostanemo povezani sa svojim unutarnjim djetetom.
Dakle, iako se igra s igračkama često podcjenjuje, to je zapravo vrlo važna aktivnost za dječji razvoj. Tako da, sljedeći put kad vidite dijete kako se igra s igračkama, zapamtite da je to mnogo više od pukog zabavljanja i slobodno mu se pridružite jer će koristiti i vama. To je prilika za dječji rast i razvoj, kao i za uživanje u bezbrižnosti djetinjstva i prilika da i vi zajedno s vašim djetetom uronite u svijet mašte, bezbrižnosti i zabave.